APK: Algemene Periodieke Keuring

De Algemene Periodieke Keuring is door de overheid verplicht gesteld. In Europa is het wettelijk verplicht dat iedere auto die minimaal 3 jaar oud is jaarlijks gekeurd wordt. Dit ter controle of uw auto of motor nog verkeersveilig is, op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen.  Voorkom APK boetes en zorg er voor dat uw auto op tijd APK gekeurd is. 

Verloopt de APK van uw auto binnen 2 maanden? En dus op zoek naar een betrouwbare en goedkope APK keuring?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De APK mag alleen worden uitgevoerd door RDW erkende bedrijven. Wij controleren uw auto op alle APK punten volgens de RDW-regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan uw autobanden, de remmen, verlichting, schokdempers, etc. Dit komt ook in een officieel keuringsrapport te staan. Bewaar dit keuringsrapport in de auto, want u bent verplicht het bij u te hebben tijdens het rijden.  U kunt op het keuringsrapport ook zien wanneer uw auto weer aan een APK check toe is, en wanneer het dus tijd is om contact met ons op te nemen voor een nieuwe APK afspraak. Vaak krijgt u ook van de RDW nog per brief een herinnering. Als uw APK verlopen is, krijgt u boetes en bent u niet verzekerd. U mag officieel namelijk niet met een voertuig de weg op als die niet aan de wettelijk gestelde eisen voldoet.

 

Reparatie noodzakelijk? Vooraf prijsopgave

Na afloop van de APK ontvangt u dus een keuringsrapport, waarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er mankementen zijn die verholpen moeten worden. Mocht uit de autokeuring komen dat een reparatie noodzakelijk is, dan ontvangt u van ons vooraf een prijsopgave. Zo staat u nooit voor onverwachte kosten.

 

Onderdelen van de APK

Wij beoordelen uw auto tijdens de APK keuring op de volgende onderdelen:

  • Verkeersveiligheid: Goed functionerende remmen, wielophanging, carrosserie, schokdempers, staat van de autobanden, verlichting en de stuurinrichting.
  • Milieu: Uitstoot van uitlaatgassen.
  • Registratie: Kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de brandstof.
Merken

Compared Auto(0) ×

Compare Clear All