Voorkom grote reparaties met regelmatig airco onderhoud

Geniet van een koele auto in de zomer en heldere, onbeslagen ramen in de winter! Met een airco rijdt u comfortabel, geconcentreerd en ontspannen. Maar ook uw airco heeft onderhoud nodig. Laat hem daarom regelmatig controleren. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen, geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts kunnen veroorzaken.

Airco onderhoud auto opel

Goed airco-onderhoud voorkomt problemen

Aan een goed werkende airco raakt u zo gewend. Maar zelfs een goed werkende airco verliest 8% tot 10% koudemiddel per jaar door verlies en verdamping. En dus wordt de koelcapaciteit van uw auto na een paar jaar fors minder. Bovendien kan een tekort aan koudemiddel de compressor van de airco beschadigen. Voorkom zo’n dure reparatie en laat uw airco op tijd bijvullen. Minder koude lucht uit het ventilatierooster óf een muffe lucht in je auto? Dan werkt je airco waarschijnlijk niet goed meer.

Onze Airco service om de Airco op tijd bij te vullen 

Instromende (warme) buitenlucht wordt door de airco afgekoeld. De airco van een auto bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel wordt rondgepompt. Het systeem verliest jaarlijks een gedeelte van dit koudemiddel. Wanneer de airco van de auto na verloop van tijd beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik. Gemiddeld moet eens per 4 jaar de airco in de auto worden gevuld. Daarnaast raden wij u aan om de airco eens per jaar te laten reinigen. Laat dus jaarlijks een airco check uitvoeren.

R134a en het nieuwe aircogas R1234yf

Per 1 januari 2017 worden alle nieuwe auto’s afgeleverd met het nieuwe koudemiddel ‘R1234yf’. Dit nieuwe koudemiddel is ‘groener’ en zorgt voor minder CO2-emissie. Er is een overgang van airco systeem R134a naar R1234yf. Het gas R134a is een koudemiddel dat behoort tot de broeikasgassen, ook wel F-gassen genoemd. De milieuwinst door het nieuwe koudemiddel R1234yf is enorm, omdat het als broeikasgas 335 keer minder schadelijk is dan R134a, en het 400 keer zo snel uit de atmosfeer verdwijnt. Voor het nieuwe koudemiddel R1234yf is speciale apparatuur nodig. Daar beschikken wij over.

Muffe geurtjes wordt weer een frisse geur

Last van muffe luchtjes uit uw airco? Laat uw airco dan door ons reinigen, zodat alle ziektekiemen en nare luchtjes verdwijnen. Het vertraagt ook de aanwas van nieuwe bacteriën.

Airco tips!

  • Schakel uw airco 5 minuten voordat u uw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
  • Koel een erg warme auto eerst met open ramen en deuren, zodat de meeste warmte kan vervliegen. Dan hoeft de airco minder hard te werken.
  • Gebruik uw airco het hele jaar door. Door uw airco in de winter ook af en toe aan te zetten houdt u het systeem in goede conditie. Zo voorkomt u lekkages en reparatiekosten.
Merken

Compared Auto(0) ×

Compare Clear All